Kevättä kohti mennään ja ihanaisia
kukkia on ilmestynyt kotiimme.
Suklaamunat on jo kummasti
jonnekin kadonneet...
Tuo iso vaalean keltainen on Sweetie,
pomelon ja greipin risteytys,
jonka kuori on vihreänkeltainen.
Ulkonäöltään ja maultaan
hedelmä on greipin kaltainen.
Hedelmäliha on vaalea,
tiivis, mehukas ja makea.
Käytetään greipin tapaan,
kertoi google.
Tehtiin kerrankin huolella ruokaa
työpäivän väsymyksestä
ja nälästä huolimatta.
Kanawokkia riisillä.
Jälkkärinä oli meloni/ananasrahkaa.
Tässä on toisen päivän versio rahkasta.
Tuoretta ananasta, melonia ja viinirypäleitä.
Sitten siirrytäänkin tähän
toivottomaan leipomisen päivään.
Ostin uutuus lehden kaupasta.
Siinä oli vinkkejä kaikenlaiseen
koristeluun leipomuksille.
Minä hullu menin ja yritin.
Tässä on lehden kuva, siitä mistä
idea lähti ja mihin tässä pyrittiin.
Kaikkihan sujui kivasti alkuunsa.
Päätinkin taas kerran poiketa ohjeesta
ja tein "marmoritaikinan"
tavallisen sijaan.
Taikina onnistui hyvin ja
sitä oli helppo leipoa.
Tein perhosia, joihin sain
muotit lehden mukana.
Tuon muotopuoli-sydänmuotin olen
joskus ostanut Kädentaitomessuilta.
Koristelun vaihe oli käsillä,
ajattelin mielessäni,
että nyt alkaa sottaaminen.
Jos jo ennen kuin olet
aloittanutkaan tekemistä,
ajattelet sitä sottaamisena,
niin se kertoo jo aika paljon.
Toiset ehkä tässä vaiheessa
saattaisivat tarkistaa
esimerkiksi onko pursotinpussi ehjä,
mutta en mie.
Tein ihanaisen turkoosin kuorrutteen
ja kuorruttelin
sillä sitten melkeimpä kaikkea
muuta kuin pikkuleipiä.
Nämä näyttävät ihan joltain
päiväkotilaisen tekosilta.
Tässä itse pirulainen.
Sopivasti oli reikä tullut noin 3 cm
tyllan juuren yläpuolelle.
Puristaessa pussia kuorrute ei
juurikaan tullut tyllasta
vaan siitä reiästä.
Taidanpa tästä lähteä
siivoamaan keittiötä...
Hyvää pääsiäisen odotusta kaikille!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti