maanantai 25. maaliskuuta 2013

Pikkuleivät

Kevättä kohti mennään ja ihanaisia
 kukkia on ilmestynyt kotiimme. 
Suklaamunat on jo kummasti
 jonnekin kadonneet...

Tuo iso vaalean keltainen on Sweetie,
 pomelon ja greipin risteytys, 
jonka kuori on vihreänkeltainen. 
Ulkonäöltään ja maultaan 
hedelmä on greipin kaltainen.
Hedelmäliha on vaalea, 
tiivis, mehukas ja makea.
Käytetään greipin tapaan, 
kertoi google.

Tehtiin kerrankin huolella ruokaa
 työpäivän väsymyksestä 
ja nälästä huolimatta.
Kanawokkia riisillä.

Jälkkärinä oli meloni/ananasrahkaa.

Tässä on toisen päivän versio rahkasta.
Tuoretta ananasta, melonia ja viinirypäleitä.

Sitten siirrytäänkin tähän 
toivottomaan leipomisen päivään.

Ostin uutuus lehden kaupasta. 
Siinä oli vinkkejä kaikenlaiseen 
koristeluun leipomuksille.
Minä hullu menin ja yritin.
 
Tässä on lehden kuva, siitä mistä
idea lähti ja mihin tässä pyrittiin.

Kaikkihan sujui kivasti alkuunsa. 
Päätinkin taas kerran poiketa ohjeesta
 ja tein "marmoritaikinan"
 tavallisen sijaan.

Taikina onnistui hyvin ja 
sitä oli helppo leipoa.
Tein perhosia, joihin sain 
muotit lehden mukana. 
Tuon muotopuoli-sydänmuotin olen
 joskus ostanut Kädentaitomessuilta.

Koristelun vaihe oli käsillä, 
ajattelin mielessäni, 
että nyt alkaa sottaaminen.
Jos jo ennen kuin olet 
aloittanutkaan tekemistä, 
ajattelet sitä sottaamisena, 
niin se kertoo jo aika paljon.

Toiset ehkä tässä vaiheessa 
saattaisivat tarkistaa 
esimerkiksi onko pursotinpussi ehjä,
 mutta en mie. 
Tein ihanaisen turkoosin kuorrutteen 
ja kuorruttelin 
sillä sitten melkeimpä kaikkea 
muuta kuin pikkuleipiä.

Nämä näyttävät ihan joltain 
päiväkotilaisen tekosilta. 

Tässä itse pirulainen. 
Sopivasti oli reikä tullut noin 3 cm
 tyllan juuren yläpuolelle. 
Puristaessa pussia kuorrute ei 
juurikaan tullut tyllasta
 vaan siitä reiästä.
 

Taidanpa tästä lähteä 
siivoamaan keittiötä...

Hyvää pääsiäisen odotusta kaikille!









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti